Kinoa Nasıl Kullanılır Salata Yapımında Kinoa
20 Temmuz 2024

Kinoa Nasıl Kullanılır Salata Yapımında Kinoa

Kinoa Nasıl Kullanılır?

Kinoa, görüntü bakımından tahıla benzeyen ancak aslında otsu bir bitkidir. Ispanakgiller ailesine ait olan kinoa, besleyici ve etli yapraklara sahiptir. Çiçekleri, zengin bir besin kaynağı olarak tohumlara dönüşür. Kinoanın yenilen kısmı da bu tohumlardır. Güney Amerika'da yetişen kinoa, bu bölgenin halkı tarafından uzun yıllardır kullanılmaktadır. Minik bir görüntüsü olan tohumlar oldukça besleyicidir. Tohumlar yüksek oranda protein ve aminoasitler barındırır. Ayrıca A, B, C, D ve K vitaminleri, lif ve mineraller bakımından da zengin bir kaynaktır.

Kinoanın Faydaları

Kinoanın sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır:

  • Kanser oluşumunu önler.
  • Kalp damar sağlığını korur.
  • Kemik ve dişlerin güçlenmesine yardımcı olur.
  • Hipertansiyona karşı iyi gelir.
  • Diyabet, bahar alerjisi ve kansızlık için kullanılabilir.
  • Anne sütünü artırdığı bilinmektedir.
  • Yaşlanmayı geciktirir.
  • Ameliyat sonrası yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Vücut için mükemmel bir antioksidandır.
  • Kabızlığa karşı iyi gelir.
  • Tokluk süresini uzatarak zayıflamaya yardımcı olur.
  • Vücutta ödem oluşumunu engeller.
  • Metabolizmanın daha aktif çalışmasını sağlar.

Kinoa Nasıl Kullanılır?

Besin değeri yüksek, yağ oranı düşük olan kinoa, hazmı kolay olduğu için her yaş grubu için uygun bir besindir. Et yemeyen kişiler protein ihtiyacını kinoa ile karşılayabilir. Gluten içeriği olmadığı için çölyak hastaları için de mükemmel bir alternatiftir. Market raflarında kolaylıkla bulunabilen kinoa, farklı şekillerde kullanılabilir:

  • Çorba
  • Garnitür olarak yemeklerde
  • Pilav
  • Pasta
  • Kurabiye
  • Kek hamurlarına eklenerek
  • Haşlanarak salatalara ilave edilerek

Kinoa Nasıl Pişirilir?

Kinoa pişirilmeden önce 30 dakika kadar suyun içinde ıslatılmalıdır. Ardından acılığını atması için bir süzgeç içinde bol suyla ovalanarak yıkanmalıdır. Kinoa ne kadar pişirilecekse 2 katına yakın su kullanılır. Yani bir su bardağı kinoa için iki su bardağı su kullanılır. Kinoa suyun içine alınarak kaynayana kadar yüksek ateşte bekletilir. Su yerine tavuk ya da et suyu da kullanılabilir. Kaynadıktan sonra ocak kısığa alınarak 15 dakika daha pişirilir ve 5 dakika demlendikten sonra kullanıma hazır hale gelir.

Salata Yapımında Kinoa Nasıl Kullanılır?

1 çay bardağı ceviz içi ve 1 diş dövülmüş sarımsak, teflon tavaya alınarak cevizin kendi yağında kavrulur. Üzerine tuz, 2 yemek kaşığı balzamik sirke, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, pişirilen kinoa, ezilmiş 100 gram tulum peyniri ve 1,5 çay bardağı sıvıyağ eklenerek karıştırılır. 5 tane pancarın kabukları soyularak malzemelerin içine rendelenir. Hazırlanan salata malzemeleri homojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kinoa Protein Değeri

Kinoa Protein Değeri

Kinoa Ekimi Nasıl Toprak İster?

Kinoa Ekimi Nasıl Toprak İster?

Siyah Kinoa Bitkisinin Önemi

Siyah Kinoa Bitkisinin Önemi

Popüler İçerikler

Kinoa Fiyat

Kinoa Fiyat

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kinoa Tohumu Faydaları Nelerdir?

Kinoa Tohumu Faydaları Nelerdir?

Kinoa Bitkisi Nasıl Tüketilir?

Kinoa Bitkisi Nasıl Tüketilir?

Kinoa Nasıl Tüketilir?

Kinoa Nasıl Tüketilir?

Kinoa Tozu Yapısı

Kinoa Tozu Yapısı

Kinoa Zayıflama Ürünü

Kinoa Zayıflama Ürünü

Güncel

100 Gram Kinoa Besin Değeri

100 Gram Kinoa Besin Değeri

Güncel

Kinoa Yetiştiriciliği

Kinoa Yetiştiriciliği